dissabte, 9 d’octubre del 2010

Celebren els 30 anys d'alfabetització a Nicaragua

Escrit per Sílvia Delgado
dijous, 7 d'octubre de 2010 14:17

Coincidint amb la celebració del 30è aniversari de la Gran Cruzada Nacional de Alfabetización, membres de la junta directiva de la Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador han visitat Vilafranca.

Dilluns es reunien amb membres de l'Associació Amics de Puerto Cabezas per compartir l'èxit de la campanya. De fet, aquest estiu sis penedesencs han passat cinc setmanes a Nicaragua formant part del comitè de verificació de la campanya d'alfabetització a la costa Atlàntica.Ramon Carbonell, de la junta de l'Associació Amics de Puerto Cabezas, explica que ha estat una experiència molt satisfactòria per les dues parts.
La Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador és una ONG independent del Frente Sandinista, però continua la seva tasca d'alfabetització, que partint de l'educació treballa de forma integral la producció, la salut i el medi ambient. El seu objectiu fonamental és aconseguir la millora de les condicions de vida del poble de Nicaragua.Aquest octubre, membres de la junta directiva de la Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador visiten el País Valencià i Catalunya, on hi ha nombroses institucions i entitats que mantenen un estret lligam amb la seva tasca com explica Carbonell.

A Vilafranca, a banda de reunir-se amb l'Associació Amics de Puerto Cabezas també han passat pels estudis de la nostra emissora. Entre el grup de nicaragüencs hi ha Orlando Pineda Flores, conegut com el guerrillero de la alfabetización.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada