dijous, 6 de setembre del 2007

Imatges de Bilwi







Imatges enviades per la Glenis Escobar des de Bilwi.

El pas de l'huracà Fèlix ha afectat pràcticament tot el territori de la RAAN (Régió Autònoma de l'Atlàntic Nord) especialment la costa i el municipi de Puerto Cabezas on va impactar amb la màxima intensitat, però també els municipis de Rosita, Bonanza i Waspam-Rio Coco. La comunitat més afectada és Sandy Bay , al nord de Bilwi on les 10 comunitats que hi ha han quedat arrasades. En total s'han registrat fins al mement 38 morts i 100 desapareguts, la majoria al Cayos Miskitos, unes illes de corall a unes 50 milles de la costa de Sandy Bay.

Altres dades provisionals parlen de 40.000 damnificats (6122 famílies), 9000 vivendes destruides, 16.000 desplaçats ubicats en 76 albergs i en moltes comunitats el 80% de les cases sense teulades.

Els habitants de Bilwi i les comunitats rurals recullen el material que poden per reparar les pròpies cases o fer-ne de més petites per tenir refugi. La gent que ha perdut la casa no pot deixar-la perquè no els robin el poc que els ha quedat. No obstant ahir per la radio parlaven que s'estaven enviant 300 policies més a la regió. També es parla de l'enviament de 4,5 tones d'aliments tot i que serà dificil la distribució ja que les comunicacions per terra estan tallades pels arbres i desbordaments de rius.

La precària situació que ja patia l'hospital i els centre de salut ha empitjorat notblement. Les instal·lacions d'INATEC (centre de formació tecnica) serveixen com a hospital provisional. També han patit danys les escoles, la majoria sense teulades. Un altre edifici afectat va ser l'alcaldia, tot i que no ha patit danys greus i s'ha pogut reparar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada