dijous, 20 de setembre del 2007

compromís

Estem a Managua a punt de tornar a casa i treballar amb tots vosaltres perque la presencia del nostre agermanament i solidaritat se senti des d'aquest poble tant castigat , llunyar i proper al mateix temps.

Hem pogut veure com va arribant l'ajuda internacional tot i les protestes de la gent de que arriba de manera insuficient als barris de Bilwi i comunitats. Moltes anecdotes podriem explicar. Una companya, la Sofia que recepcionava el material que arribava a l'aeroport ens deia que l'ajuda dels EE.UU. va arribar després de molts vols que només portava material per construir els seus campaments, el seu menjar, bons vins, aire condicionat, neveres... i un camió de bombers per vigilar les seves instalacions i que van tornar a pendre quan van marxar. Part de l'ajuda era menjar amb llaunes, pero no l'aliment basic de la regio que es l'arroç i el frijol. Altres paquets de galetes i l'ajut espanyola caixes de llet que davant el perill de infeccions intestinals .... ?????

Reunits amb la nostra contrapart el Grupo de Amigos del _Penedès vam acceptar la proposta de
la nostra Associació de fer una visita als nostres municipis agermanats (Vilafranca, S.Pere i La Fatarella) el proper mes d'octubre per tal de donar a coneixer amb veu propia la magnitud de la destruccio de l'huraca Felix i poder canalitzar tots els suports que s'han anat concretant.
La persona escollida es en Guillermo Espinoza actualment diputat regional, membre actiu del Grupo de amigos i de l'agermanament, i amic de molts vilafranquins i penedesencs per haver-nos visitat durant el seu mandat com a Alcalde del municipi de Puerto Cabezas. Persona a la que se li reconeix el seu treball per atendre les necessitats de la població misquita que viu a les comuynitats i haver promogut amb el suport de l'agermanament, els microcredits per apoiar la producció.

Per nosaltres , visitar la zona i els nostres amics en un moment tant dificil ha estat una experiencia inolvidable, i més en un moment que molta gent es recorda dels dies compartits amb els nostres brigadistes el passat mes d'agost.

Des de Vilafranca se'ns va demanar de buscar imatges per la nostre TV locals . Hem aconseguit un reportatge cedit per una televisío de Bilwi sobre els danys a la comunitat de Sandy Bay i a la ciutat de Bilwi que ens mostren amb molta fidelitat l'impacte de la destrucció i afectacio a la població costenya.

Nosaltres, mai oblidarem aquestes vacances, tot i que potser ara, molt cansades, potser ens en convindrien unes altres.

Fins dema. Aisabe.

Tinki pali

Teresa Baqués - Montse Saumell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada