dissabte, 24 de març del 2018

UNS MESOS DESPRÉS...

Després de les cinc setmanes a Nicaragua, va arribar el moment de dir adéu a aquella gran aventura i fer una retrospectiva del que acabàvem de viure. Els tres vam arribar a la conclusió que l’agermanament va molt més enllà de la relació institucional que existeix entre les dues ciutats, l’agermanament són persones, intercanvi, amistat, compartir, unió, és saber que pots sentir-te com a casa a l’altra banda del món.
La nostra experiència a les escoles va ser molt gratificant, vam poder realitzar tot el projecte previst malgrat alguns contratemps i el material elaborat allà va tenir molt rebuda per part dels infants de Vilafranca. Ara, cinc mesos després, esperem que els nens i nenes de Nicaragua encara se’n recordin del projecte i del poble del qual són germans.

Taller escola Marvin Michel
 
Taller escola Morava Renacimiento
Un altre aspecte que ens agradaria destacar del nostre viatge són les moltes iniciatives que es duen a terme a Nicaragua i que ens van permetre conèixer diferents facetes de la seva societat. Entre aquestes ens agradaria destacar el “Movimiento de Mujeres, Nídia White”, és una associació que treballa per promoure i defensar els drets de les dones i que es dedica a la prevenció i atenció de víctimes de violència de gènere.
Taller alberg Nidia White

Una iniciativa a la que també voldríem fer menció és “Tawan Klin”, que es dedica a la millora de la gestió de residus, molt necessària a la ciutat de Puerto, i amb la que vam col·laborar ja que estava relacionat amb la temàtica d’Omplim les Maletes d’enguany.
L’AEPCFA és un projecte que vam descobrir just al arribar a Nicaragua però que vam tenir la oportunitat de retornar-hi i conèixer més profundament pocs dies abans d’acabar la estada. Tot i així ens hagués agradat tenir un dia complet per quedar amb el “Maestro” i que ens expliqués tota la història que hi ha al darrera d’aquesta organització d’alfabetització.
Un cop a casa, vam anar a les escoles de Vilafranca per tal de fer el retorn del projecte, ensenyar els materials creats a Bilwi i explicar la nostra experiència. Els nens i nenes van mostrar molt d’interès i no paraven de fer preguntes. Els resultats del projecte han esta molt satisfactoris i els valorem molt positivament.
El fet que hi hagi una oceà entre mig, no impedeix que es duguin a terme iniciatives com aquesta que mantenen viu el vincle. L’agermanament es va iniciar fa 19 anys i des de llavors s’han realitzat molts projectes i s’hi han involucrat moltes persones. Nosaltres hem tingut la sort de formar-ne part i aportar-hi el nostre granet de sorra, ara esperem que molta més gent el conegui, se’l faci seu i el segueixi fent créixer. Com per exemple els nous brigadistes, que estem molt impacients per conèixer!
Cascada St. Raimón, illa Ometepe


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada