dimarts, 10 de novembre de 2009

La Costa Carib prioritat de l'Estratègia de la Cooperació Catalana a Nicaragua.

L'ACCD presenta al Parlament l'estratègia país de Nicaragua, la primera de la cooperació catalana10.11.2009


La presentació es va fer ahir dilluns aprofitant la visita d’una delegació nicaragüenca per aprofundir en temes de descentralització política.

La comissió de Cooperació i Solidaritat del Parlament de Catalunya va acollir la presentació de l’Estratègia de país prioritari (EPP) Nicaragua, la primera d’un país soci de la cooperació catalana. Es tracta d’un document estratègic que té per objecte establir un full de ruta del govern de la Generalitat en la seva actuació en matèria de cooperació al desenvolupament en aquest país prioritari.

La presentació del document forma part de la visita que durant tota aquesta setmana fa una delegació de polítics nicaragüencs dels àmbits municipal i regional de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Nord (RAAN) i de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Sud (RAAS), junt amb personal del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). L’objectiu de la visita és conèixer l’experiència catalana a nivell de descentralització administrativa.
Durant la compareixença, el director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat, David Minoves, va remarcar el “caràcter emblemàtic” de Nicaragua en la trajectòria solidària del nostre país. Però també va assenyalar la importància d’aquest document per millorar l’eficàcia de l’ajut, ja que tot i l’important volum de recursos rebut per part de la cooperació internacional des de fa més de vint anys, només Haití és més pobre al continent americà.

Nicaragua és un país prioritari per la cooperació catalana des dels inicis de l’ACCD, tant en el seu primer Pla Director 2003 -2006 (on es van finançar projecte per valor de prop de 4,5 milions d’euros) com en el segon del període 2007-2010 (amb una quantitat similar gastada en el tram 2007 i 2008).

Amb un conveni vigent entre l’ACCD i el PNUD per al període 2007-2009, s’ha promogut el programa Pana Laka (“amistat” en llengua miskitu) amb un fons de més de mig milió d’euros. Aquest programa pretén contribuir a l’enfortiment de la governabilitat de les regions caribenyes de Nicaragua, concretament la RAAN i la RAAS (les regions autònomes de l’Atlàntic Nord i Sud, respectivament).10 de novembre de 2009


Més informació i contacte: Agència Catalana de Cooperació al DesenvolupamentÀmbit de Comunicació C/ Veneçuela 105, 1a planta 08019 Barcelona93 554 54 10 Correu electrònic: premsa.accd@gencat.catCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada