dimecres, 14 de gener del 2009

Eleccions municipals a la RAAN el proper diumenge 18 de gener

Aquest diumenge 18 de gener tindràn lloc les eleccions municipals a Puerto Cabezas. Envoltades de polèmica des del primer dia, del dia que es va decidir que no es podien fer eleccions com a la resta de municipis de Nicaragua, i amb moments de forta tensió els diferente mesos entre els diferents grups que han provocant talls a les carreteres i actes de força amb manifestacions i movilitzacions. Finalment arriba el moment de les votacions i hi ha incertesa sobre els resultats. Si bé sembla que Guillermo Espinosa, candidat del FSLN podria guanyar, sobretot a la zona urbana i als territoris de Tasba Pri, un cop més s'haurà d'esperar els resultats provinents de les comunitats miskites que mantenen el suport a YATAMA y al seu candidat Rodolfo Spers. L'altre candidat, Osorno Coleman del PLC, també pot treure força vots per la seva reputació i pacte que durant aquests darrers anys ha unit el Frente i Yatama, impopular entre les bases i que pot desviar vots dels anomenats "Yatama no
sandinistes" i també de sandinistes contraris a la orientació que en els darrers anys ha pres el FSLN.
La forta tensió, les amenaces de boicot per part de Yatama, els pactes FSLN-Yatama a nivell regional i nacional, la no presència d'observadors i els avisos que, com s'ha donat en altres municipis en aquestes darreres eleccions, no hi hagi total transparència fan que s'hagi d'estar pendent dels resultats i de les posteriors reaccions dels partits i els ciutadans de Bilwi i les comunitats per tal de saber qui serà el futur alcalde de Puerto Cabezas i quina capacitat tindrà per retornar la legitimitat perduda en el darrer mandat.
Puerto Cabezas no és l'unic municipi de la RAAN on hi ha eleccions, també n'hi ha a Waspam, Rosita, Bonanza, Siuna i Prinzapolka, els municipis afectats per l'huracà Fèlix el setembre del 2007.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada