dijous, 23 d’octubre del 2008

Conferència sobre Puerto Cabezas i la regió de l’Atlàntic Nord de Nicaragua

A càrrec de les periodístes Aracelly Duarte i Margarita Antonio
Dimecres 29 d'octubre , a les 8 del vespre a l'Escorxador de Vilafranca.


L’Associació d’Amics de Puerto Cabezas ha organitzat la xerrada i taula rodona “20 anys d’autonomia de la Regió Autònoma de l’Atlàntic Nord de Nicaragua”, en què participaran els periodistes Aracelly Duarte i Margarita Antonio, participants del projecte ONES (intercanvi entre els mitjans de comunicació de Vilafranca del Penedès i de Puerto Cabezas). Al mateix acte s’explicarà com s’estan duent els treballs de reconstrucció de la zona després del pas devastador de l’huracà Fèlix. Per atendre els damnificats, Vilafranca va dur a terme la "Campanya d'Emergència i Reconstrucció de Puerto Cabezas" per fer arribar el màxim d'ajut possible per a la reconstrucció de les zones afectades del municipi. L’acte es farà el proper dimecres, 29 d'octubre, a les vuit del vespre, a l’Escorxador de Vilafranca.

Recordem que Vilafranca del Penedès està agermanada amb el municipi de Puerto Cabezas, situat a la Costa Atlàntica de Nicaragua. Per la idiosincràsia de la regió, el dia 30 d’octubre de 1987 va entrar en vigor a Nicaragua l'Estatuto de Autonomía de la Costa Atlántica de Nicaragua, i des de fa uns anys se celebra la Festa de l’Autonomia. La ciutat de Puerto Cabezas és la capital de la Regió Autònoma de l'Atlàntic Nord de Nicaragua, que ha mantingut la cultura indígena miskita. La principal riquesa de la zona són els recursos naturals (pesca, fusta i les mines a l'interior). Aquesta riquesa, però, no repercuteix a la regió, pel que hi ha un altíssim nivell de desocupació (prop del 90%) i de pobresa.

Amb motiu de la celebració del Dia de l’Autonomia de la RAAN, el dia 30 d’octubre l’Ajuntament de Vilafranca col·locarà la bandera de la RAAN en un lloc preferent de la Casa de la Vila, al costat de la senyera. D’aquesta manera, es vol expressar la solidaritat amb l’autonomia de la costa Atlàntica Nord de Nicaragua i el compromís de Vilafranca del Penedès amb les institucions i els ciutadans i les ciutadanes de Puerto Cabezas.

23 d’octubre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada