dissabte, 19 d’abril del 2008

Brigada de l'Institut Paulo Freire a la RAAN

La presetnació del llibre d'Orlando Pineda el passat dimarts, va servir també per conèixer de primera má l'activitat duta a terme per la brigada(1) de l'Institut Paulo Freire (IPF)(2) que recentment han tornat de Nicaragua, visitant els diferents projectes d'alfabetització que dur a terme AEPCFA, entre ells, l'alfabetització a la RAAN.

Tot i les dificultats del viatge la valoració ha estat molt positiva. Es van poder visitar diferents comunitats de Rio Coco i Bonanza on s'ha iniciat l'alfabetització. La primera bona noticia és que està preveist que Bonanza urbano sigui declarat primer territori lliure d'analfabetisme de la RAAN aquest mateix agost. També cal destecar l'entusiasme que ha despertat la campanya a les comunitats de Rio Coco-Wangki on s'ha iniciat.

Pendents del finançament compromès per part de l'Agència Catalana (ACCD), està previst que properament es pugui disposar del material en miskitu, element que representerà un gran pas per assolir l'objectiu de declarar Waspam-Rio Coco, territori lliure d'analfabetisme l'any 2010.

(1) Informe de la brigada aquí
(2) L'Institut Paulo Freire és una agrupació d'organització, entitats i persones vinculades en intervencions sociopolítiques i culturals en el camp de l'eduació, la formació de persones adultes i la lluita contra la desigualtat i la marginació. És una dels organismes integrats a la Plataforma per una Nicaragua Lliure d'Analafabetisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada