dimarts, 1 de març del 2016

Sofia López del Grupo de Amigos del Penedès ens visita

El passat dimarts 23 de febrer va arribar a Vilafranca la Sofia López, component del Grupo de Amigos del Penedès des de fa molts anys i actual vicepresidenta de la junta. Passarà uns dies a casa nostra per tal de realitzar diferents activitats relacionades amb l'agermanament i l'Associació.



Actualment, dins l'intercanvi entre les escoles de Puerto Cabezas i Vilafranca, l'associació està treballant en el projecte "Omplim les maletes", que pretén mitjançant les maletes pedagògiques aportar recursos didàctics als centres educatius per tal d'enfortir el coneixement entre els alumnes d'allà i d'aquí.

La Sofia, conjuntament amb els 3 seleccionats a les beques "Omplim les maletes", han visitat les escoles de Vilafranca, Baltà Elies, Sant Josep, Mas i Perera i Sant Ramon,  per realitzar els primers tallers amb els alumnes de 3er i 5è de primària i començar a elaborar el material per les maletes. Posteriorment al Juliol, els 3 becats viatjaran a Nicaragua per realitzar aquests mateixos tallers a les escoles de Puerto Cabezas.






El divendres 26 de febrer l'alcalde de Vilafranca va rebre la Sofia; posteriorment es va reunir amb les Regidores de Solidaritat i Cooperació de Vilafranca i Sant Pere de Ribes, tècnics dels dos ajuntaments, tècnics del Fons Català i membres de l'Associació.

La Sofia ha pogut visitar també Ràdio Vilafranca, Les Cabanyes, Sant Martí Sarroca, Sant Quintí, Sitges, Sant Pere de Ribes, Montserrat i Barcelona.

El proper dijous dia 3 de març tornarà cap a Nicaragua.