dijous, 17 de maig del 2012

Visita a Puerto Cabezas



El passat mes de març Teresa Baqués presidenta del Grup d’Amics de Puerto Cabezas i la Montse Saumell  van visitar el municipi agermanat de Puerto Cabezas de Nicaragua.
En un acte a la Casa de l’Agermanament presidit pel seu alcalde Sr. Guillermo Espinoza es va fer un reconeixament a les families que han acollit a casa seva als brigadistes que per cinquena vegada han realitzat activitats a Bilwi (Puerto Cabezas). En el mateix acte es va fer entrega d’una part de l’exposició que es va fer a Vilafranca amb motiu dels 25 anys d’amistat entre Vilafranca i P.C.
Les companyes es van reunir amb la directora de Nidia White, espai que dóna acollida  a dones que han patit maltractaments, per tal de revisar el projecte que s’ha donat suport des de l’Associació, i  tot hi que està aprovat en la convocatoria d’ajuts del 2011 de l’Ajuntament de Vilafranca encara no s’ha cobrat però hem avançat una part de l’import ja que la situació del centre és molt difícil tot hi rebra suport de les institucions de Bilwi.
També van participar juntament amb el seu alcalde en una trobada amb un grup de 75 dones a la comunitat de Sumubila   amb les quals s’ha iniciat un projecte per facilitar la plantació d’hortalises per millorar l’alimentació familiar i poder vendre els excedents. En aquest projecte hi està participant l’Ajuntament de Les Cabanyes i amb una petita col.laboració de  la Associació d’Amics de Puerto Cabezas amb els diners que es van recollir amb la venda de la Loteria de Nadal.
Una vegada més es van visitar quatre escoles de Bilwi  que s’escriuen des de fa deu anys amb infants d´escoles de la nostra vila.
I no podia faltar una visita a la comunitat de Kuakuil que amb un total de  57 cases va ser  construida després de l’huracà del 2007 amb la solidaritat de Vilafranca i altres poblacions catalanes a través del Fons Català de Cooperació, i com és  costum ens van obsequiar  amb l’aigua de coco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada