dissabte, 30 d’octubre del 2010

20 Anys d'agermanament i festa de l'amistat

El divendres 29 es va omplir el saló de plens de l'Ajuntament i la Capella de Sant Joan en un acte emotiu per celebrar 20 anys d'agermanament entre Vilafranca del Penedès i Puerto Cabezas, i 25 anys d'amistat. Tot , gràcies a la participació de la Coral Laroc, els Xicots de Vilafranca (acompanyats de la Laura i la Gemma amb les gralles), els nens de l'escola Mas i Perera i molts amics i amigues vinguts de Sant Pere de Ribes, el Vendrell, Barcelona, Vilafranca i altres poblacions de l'Alt Penedès.




En primer lloc hi va haver les intervencions de representants polítics, d'entitats i institucions. L'Emilia Torres, com a regidora de cooperació va obrir l'acte, seguidament la Teresa Baqués va intervenir en representació de l'Associació, en David Minoves director de l'ACCD, el Josep Anton Blanco, alcalde de Sant Pere de Ribes, Guillermo Espinosa, alcalde de Puerto Cabezas i Pere Regull, alcalde de Vilafranca.



Seguidament hi van haver actuacions de la Coral Laroc i els Xicots que van servir per enllaçar amb la segona part de l'acte a la Capella de Sant Joan. Ens vam emocionar amb les cançons dels nens i nenes de l'escola Mas i Perera i després vam escoltar paraules de Henry Herman, Sergio Torres, Areopaguita, Luciano, Joan Taylor i Isabel Guadamuz en una gravació feta aquest agost.


La vetllada va acabar en un sopar de germanor on no hi van faltar algunes cançons per animar la festa.



+ imatges : Àlbum Facebook

divendres, 29 d’octubre del 2010

Potenciar l'Agermanament

Escrit per Sergi Anson
divendres, 29 d'octubre de 2010 20:51
Vilafranca i Puerto Cabezas volen reforçar l'agermanament, però també redefinir-lo per adaptar-lo a les noves necessitats.

Aquest matí s'ha signat a l'Ajuntament de Vilafranca un document que coincidint amb el vintè aniversari de l'agermanament amb Puerto Cabezas, vol posar de manifest la voluntat de continuïtat, reforçament i millora d'aquestes accions de cooperació.L'acord l'han signat l'alcalde de Puerto Cabezas, Guillermo Espinoza, i l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull. Aquest darrer comentava que la intenció a banda de reforçar i potenciar tot el fet fins ara, passa també per redefinir els conceptes sobre els quals es treballa. Regull comentava que en els temps actuals els ajuts finalistes cada cop tenen menys sentit i utilitzat, i que el més important és ajudar en la formació i la capacitació de les persones.

Entre els objectius que s'han apuntat tant des de Vilafranca com des de Puerto Cabezas, hi ha la necessitat d'enfortir les institucions, potenciar les llengües i les cultures pròpies de la Región Autónoma del Atlántico Norte, al mateix temps que estimular la relació i el coneixement entre els ciutadans i la societat civil d'ambdues poblacions.

Acte institucional 20è Aniversari de l'Agermanament

Avui es celebra l'acte institucional del 20è aniversari de l'Agermanament on intervindrà l'alcalde de Puerto Cabezas, Guillermo Espinosa que es troba a Vilafranca acompanyat del sercretario del Consejo, Rodolfo Spears i la responsable de cooperació externa Ivonne Waters.

Després de les intervencions de l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, altres representants institucionals i de la Teresa Baqués en representació de l'Associació, hi haurà una segona part de l'acte a la capella de Sant Joan on hi ha l'exposició dedicada als 25 anys d'amistat amb Puerto Cabezas i 20 anys d'agermanament amb Vilafranca del Penedès.

I per acabar, esperem trobar-nos tots al sopar de germanor. Felicitats


Avui divendres 29 d’octubre:
Lloc: Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Hora: 19:30 h.

“25 anys d’amistat amb imatges i paraules”
Lloc: Capella Sant Joan
Hora: 20:30 h.

Sopar de Germanor

dijous, 28 d’octubre del 2010

L'alcalde de Puerto Cabezas passa 5 dies a Vilafranca del Penedès

Escrit per Sílvia Delgado
dijous, 28 d'octubre de 2010 14:22
Coincidint amb el 20è aniversari de l'agermanament, una petita delegació de la ciutat nicaragüenca va arribar ahir de visita a Vilafranca i Sant Pere de Ribes, les dues ciutats penedesenques amb les quals estan agermanats.

La delegació està formada per l'alcalde de Puerto Cabezas, Guillermo Espinoza, el Secretari del Consejo, Rodolfo Spears, i la Directora de Cooperació Externa, Ivone Waters. Una primera trobada institucional amb l'alcalde i la regidora de Cooperació ha donat el tret de sortida a una intensa agenda de reunions de treball. L'acte ha inclòs, també, la tradicional signatura al Llibre d'Honor. La regidora de Cooperació, Emília Torres, diu que aquests 5 dies han de servir per explorar noves possibilitats de treball i apunta 3 eixos bàsics.
Aquesta primera rebuda institucional va continuar amb una trobada amb els portaveus dels grups municipals i els membres de la Comissió de la Solidaritat. Sense voluntat d'alliçonar i des del respecte mutu, Emília Torres vol trencar amb la clàssica cooperació dels últims anys i aposta per el know how.

Un acte institucional i un sopar de germanor serviran per commemorar, demà, el 20è aniversari de l'agermanament entre Vilafranca i Puerto Cabezas.


diumenge, 17 d’octubre del 2010

Exposició "25 anys d'amistat amb imatges i paraules"

Cartell exposicióExposició sobre els 25 anys de l'amistat entre Puerto Cabezas i Vilafranca, des dels inicis de les relacions, la formalització de l'agermanament entre les alcaldies, els projectes realitzats, les campanyes, els intercanvis de cartes entre escoles, els viatges de gent, les brigades, imatges i paraules, i sobre tota la gent que ha fet possible aquest agermanament.

Dates: del 22 d'octubre al 7 de novembre del 2010
Lloc: la Capella de Sant Joan, Vilafranca del Penedès
Horaris de visita:
de dimecres a dissabte, de 18h a 20h,
diumenges i festius, de 12h a 14h i de 18h a 20h.

Inauguració de l'exposició:
Divendres 22 d'octubre a 2/4 de 8 del vespre, a la Capella Sant Joan.


Actualització:
Visita virtualment la exposició:
Visites virtual gràcies a:

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Les ONG planten cara a la concentració dels ajuts (El Punt / Avui )

El consell comarcal de l'Alt Penedès proposa destinar el 0,7% comarcal de cooperació al projecte Al-Hoceima i les entitats els recorden que hi ha d'haver “llibertat de concurrència”


+ info:

dijous, 14 d’octubre del 2010

Fent la maqueta al Zig Zag

De Bústia
Preparant l'exposició de la Capella de Sant Joan que s'obre el proper 22 d'octubre

dissabte, 9 d’octubre del 2010

Solidaritats 2010 - Vilafranca del Penedès

Vilafranca acull al llarg de tot el mes d’octubre una nova edició del SOLIDARITATS, la cita anual que la vila té amb la solidaritat i la cooperació.


Celebren els 30 anys d'alfabetització a Nicaragua

Escrit per Sílvia Delgado
dijous, 7 d'octubre de 2010 14:17

Coincidint amb la celebració del 30è aniversari de la Gran Cruzada Nacional de Alfabetización, membres de la junta directiva de la Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador han visitat Vilafranca.

Dilluns es reunien amb membres de l'Associació Amics de Puerto Cabezas per compartir l'èxit de la campanya. De fet, aquest estiu sis penedesencs han passat cinc setmanes a Nicaragua formant part del comitè de verificació de la campanya d'alfabetització a la costa Atlàntica.Ramon Carbonell, de la junta de l'Associació Amics de Puerto Cabezas, explica que ha estat una experiència molt satisfactòria per les dues parts.
La Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador és una ONG independent del Frente Sandinista, però continua la seva tasca d'alfabetització, que partint de l'educació treballa de forma integral la producció, la salut i el medi ambient. El seu objectiu fonamental és aconseguir la millora de les condicions de vida del poble de Nicaragua.Aquest octubre, membres de la junta directiva de la Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador visiten el País Valencià i Catalunya, on hi ha nombroses institucions i entitats que mantenen un estret lligam amb la seva tasca com explica Carbonell.

A Vilafranca, a banda de reunir-se amb l'Associació Amics de Puerto Cabezas també han passat pels estudis de la nostra emissora. Entre el grup de nicaragüencs hi ha Orlando Pineda Flores, conegut com el guerrillero de la alfabetización.