dimarts, 10 de juny del 2008

Nota de premsa: Agermanament, reconstrucció i alfabetitzacio per ajudar a superar l'huracà Fèlix


El passat 4 de setembre l'huracà Fèlix va causar grans destrosses afectant milers de famílies, destruint boscos i zones costaneres, afectant també el desenvolupament social i econòmic de la regió autònoma de l'atlàntic nord de Nicaragua. Entre setembre i gener es va difondre una campanya de suport als afectats de l'huracà Fèlix que va comptar amb la participació d'associacions i entitats del Penedès i ajuntaments de tot Catalunya. Durant aquesta crida també es va demanar suport a diferents empreses, entre elles Estudis Mariscal que es va oferir a fer un disseny propi per fer difusió i vendre samarretes, la presentació de les quals es fa avui a Vilafranca.
Des de l'Associació d'Amics de Puerto Cabezas, volem aprofitar aquest acte per seguir en la nostra tasca de difusió i sencibilització sobre la realitat de Puerto Cabezas i el conjunt de municipis de la Regió Autònoma de l'Atlàntic Nord, conegut també com a Costa Atlàntica. Malgrat han passat 9 mesos, la reconstrucció encara és, i serà per molt de temps, un punt central per recuperació de l'impacte causat per l'huracà Fèlix. La rapidesa de la resposta d'emergència i de les imatges impactants dels vents huracanats, les pluges i el rescat de damnificats, contrasta amb la lentitud i l'oblid del procés de reconstrucció a tots els nivells. Aquesta situació accentua les situacions de tensió social i política posant encara més traves a la sortida endavant d'una regió expoliada per les seves riqueses naturals i abandonada pels successius governs.
Tot i així s'han fet alguns passos endavant, referint-nos a l'ajut donat des de Catalunya i canalitzat a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i properament es preveu que es pugui inicia la reconstrucció d'unes 30 vivendes a la comunitat de Kwakil, situada a uns 20 Km del casc urbà de Bilwi (Puerto Cabezas).
A més de fer un seguiment i donar el suport que podem a les institucions que porten endavant la gestió dels projectes de recoconstrucció, els Amics de Puerto Cabezas pensem que és important continuar amb la tasca d'apropar la realitat i l'evolució que está tenint la Costa Atlàntica de Nicaragua a través de l'Agermanament i en aquest cas oferint una xerrada i presentació d'un documental el proper divendres 2o de juny.
La xerrada anirà a càrrec de Alta Hooker, rectora de la Universitat Regional Autónoma de la Costa Caribe Nicaragüense que aquests dies es troba a Catalunya per participar en la III Assamblea de la Xarxa d'universitats del Yo sí puedo en suport de la campanya d'alfabetització. Aquest acte anirà introduït per la presentacio del documental "La vida después del viento" produït per Periodistas costeños/as amb el suport d'una fundació finlandesa pels mitjans de comunicacio i el desenvolupament (VIKES).
Per altre banda, durant aquests mesos no s'ha deixat de banda un projecte d'una gran importància com és la campanya d'alfabetització Yang lika sipsi na / Yo si puedo que s'ha iniciat a Puerto Cabezas i a 3 municipis més de la regió i amb el que es pretén declarar aquests territoris lliures d'analfabetisme per l'any 2010. Tothom qui vulgui conèixer com s'està desenvolupant la campanya i pugui tenir interès en col·laborari, el dissabte 21 de juny a partir de les 5 de la tarda al l0cal de l'AVV de la Girada hem organitzat una "Trobada de suport a l'alfabetització de la RAAN" amb la participació de les entitats que conformem la Plataforma per una Nicaragua Lliure d'Analfabetisme i el mestre popular i pedagog nicaragüenc, coordinador de la campanya, Orlando Pineda.
Agermanament, reconstrucció i alfabetització, són doncs tres conceptes que units volem que movilitzin la solidaritat entre els pobles d'ambdós costats de l'atlàntic. El nostre sincer agraïment per tots i cadascún dels que heu col·laborat i col·laboreu amb Puerto Cabezas, en aquesta ocasió especialment a Estudis Mariscal per la sessió del dibuix que podem tots gaudir.


Amics de Puerto Cabezas
Vilafranca del Penedès, juny de 2008
NOTA: Es poden trobar les samarretes a la Botiga "el Saquet", Plç. Vall del Castell, 5 de Vilafranca del Penedès. Els beneficis obtinguts es destinaràn als diferents projectes de reconstrucció de Puerto Cabezas.
Programa actes dies 20 i 21 de juny cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada