dimarts, 11 de setembre del 2007

solidaritat nica

Des de León hem anat seguint com el poble de Nicaragua s'està solidaritzant amb els niques de la costa Atlantica , Ajuntaments, escoles, universitats, esglesies...... Segons la premsa no es facil fer arribar tota l'ajuda que també esta arribant d'altres països. Recordem que l'aerport de Bilwi es petit, i mota ajuda es porta des de Rama cap a Bluffields (Atlantic Sud) i per mar fins a Bilwi que encara queda una mica de port. Sembla que no hi ha capacitat per fer arribar tota l'ajuda a les comunitats afectades, zona de les Mines i el rio Coco o Wangki. També es poden llegir crítiques de si no es va avisar a temps per poder evaquar la població, i per altre part la gent no es creia que pogués haver-hi un desastre d'aquesta magnitud.
El Jorge Canales, ex president del Grupo de Amigos del Penedès i actualment director general de INAFOR (Ministeri de Recursos N. ) que va sobrevolar la zona per fer un balanç dels danys ecologics ens deia que hi havia molts boscos arrasats i que la gent, a Bilwi anava pels carrers com a "zombis" sense acabar de creure´s el que havia passat .
Segurament alguns haureu sentit les seves impressions per la radio de Vilafranca.

El centre de Bilwi ja hi ha unes hores de llum, s'han apilat els arbres al costat del s carrers i s'esta normalitzant la vida diaria, tot i manifestar-nos la manca d'aigua com un dels problemes principals.

Nosaltres podrem fer molt poc, pero si fer arribar la solidaritat i l'estima a totes les persones que ens coneixen i del poble de Vilafranca en general, i el compromís de treballar en el futur per la reconstrucció fisica i moral d'aquests municipi agermanat.

desde León

Teresa i Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada