dilluns, 10 de setembre del 2007

Des de la Universitat Regional Autònoma de la Costa Caribe de Nicaragua (Bilwi)

"Lo que el Huracán no pudo llevarse fue la decisión y la voluntad de la comunidad universitaria de URACCAN, para resistir y superar las dificultades, por enormes que estas sean.
La mañana del cinco de septiembre iniciamos la reconstrucción de nuestro querido recinto Bilwi, sabemos que requerirá más tiempo, pero ya empezamos con las manos, con martillos, con machetes y con mucha esperanza en el acompañamiento solidario de nuestras amigas y amigos. "


A través de la Universitat de Girona (UdG) hem rebut un informe complet dels danys materials i personals de la comunitat universitària de URACCAN al recinte de Bilwi. El recinte universitari que ha servit de refugi a la comunitat de Kamla, propera a la ciutat de Bilwi, ha patit importants danys .

Les darreres informacións que podem llegir als diaris i de les converses telefòniques amb gent de Bilwi són catastròfiques. El Jorge Canales ens explicava com han quedat els boscos arresats i podem veure imatges per internet de comunitats sense un coco ni una casa dreta. Més dramàtics els testimonis d'alguns supervivents i les noticies de falta d'aigua, tot i que l'ajuda va arribant. No obstant aquest missatge d'anims que ens arriba des de la mateixa ciutat de Bilwi ens ha d'encoratjar a tots i totes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada