dijous, 6 de setembre del 2007

de de Managua

Hola a tots els amics i amigues que aquests dies esteu pendents del devastador huracà Felix a Puerto Cabezas . Nosaltres hem arribat bé a Managua. Hem parlat per telèfon amb el Jorge Canales ex president del Grupo de Amigos del Penedès i actual director general del ministeri de Mediamabient i forestal, que està a Managua i avui anirà a Bilwi si hi ha avioneta de la Costeña. Hem quedat per veure'ns d'aquí una estona. Ell ens informarà de les possiblitats de viatjar nosaltres a Bilwi d'aquí uns dies. No hi ha llum ni aigua, moltes cases sesnse sostre, i cada vegada més morts del Cayos i Sandy Bay que ha quedat totalment destruit, un total de deu comunitats.

Fa una estona hem parlat ambel Gabriel que estava molt afectat. Sense llum no tenen bateria pel mòbil. El Gimnàs totalment destruit, la Casa de l'Agermanament està bé, ha vist laTeresa i li ha dit que s'hja quedat sense casa, i que no fem molt de cas a la tele i els diaris ja que l'ajuda sembla que no arriba a tot arreu. Ell diu que els centres pels refugiats, escoles i esglesies estaven tancades, molts, arbres caiguts per tot arreu, i que si us plau els anem a veure. PEnmsem anar a León primer i després veurem. El Mario ens ha explicat que a tot Nicaragua i a León en concret séstant mobilitzant per aportar ajuda sobretot a les universitats.

Diuen per la tele que enm el plaç de cinc dies hi haurà llum.

Nosaltres pensem que l'Ajuntament de Vilafranca i S. Pere hi hauria de jugar fot, sinó de que serveixen els agermanaments? D'immediat segur que no podem fer res o poc, l'ajut inmediat d'aigua, aliments, mantes ... ja ho faran entre l'e4xercit, Honduras, Venezuela i altres. Segur que d'inmediat es podrienb recollir diners per la reconstrucció futura, inmediata.

Segur que molta gfent ho haurà vist per la tele i els diaris i segur que estaria disposada a col.laborar, potser amb una recollida inmediata de diners.

Segurament anirem primer a León i després intentarem, si es pot, anar a Bilwi encara que poc o res podrem fer, però segur que el nostre suport moral els hi pot donar forces.

Estarem en contacte.

Hem vist moltes imatges per la tele i realment es un desastre, tot i que ja estant reconstruint les teulades. A O
DISRAAN els arbresde fora han caigut sobre les cases veines. Com saberm l'aillament habitual fa que sigui molt complicat fer arribar l'ajuda, ja que l'Aeroport també va quedar molt malmés.

Ara més que mai necessitem de tos els que us identifiqueu amb aquest agfermanament solidari.

Una abraçada des d'aquet acollidor pais que tants en teniu un gran record

Teresa Baqués i Montse Saumell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada