dissabte, 29 de setembre del 2007

Crònica i acte d'entrega d'ajuda a Krukira de Radio la Primerisima. Texto y audio

Fecha: septiembre 29, 2007
El domingo 23 de septiembre eso de las tres de la mañana, 19 días después del brutal impacto del Huracán Félix sobre gran parte de la zona norte del Caribe de Nicaragua, salió la caravana de la solidaridad y la amistad de Radio La Primerísima hacia Krukira, comunidad miskita ubicada al norte de Bilwi, en la Región Autónoma del Atlántico Norte.

Además, hemos abierto un apartado en la sección Galería, en donde publicaremos las fotografías del lugar y del acto, bajo el nombre de Krukira.

...article sencer

Tot un testimoni del viatge des de Managua fins a la Comunitat de Krukira, a pocs quilometres de Bilwi d'aquest comboi d'ajuda de la cadena de Radio la Primerissima. A més de les imatges, val molt la pena escoltar els testimonis com a en Timoteo, que amb 50 anys diu que si el criden per anar a la guerra està a punt però que no torni un huracà com aquest. Explica aquest pescador com va trobar el seu fill que havia sortit a pescar a la platja, viu i tot i que ja el donava per mort. I com durant tot el aquest temps no es va donar compte que ni s'havia canviat la roba. La Líliam explica en la seva llengua, el miskito, com va sortir cap el refugi amb el que portaven posat. Que necessiten les xarxes, els caiucos, per tornar a l'activitat de pesca, que estan com un nadó recent nascut, sense res. El professor Randall Webster comenta la situació de l'escola, com s'organitza la comunitat i com la llacuna que els dóna el peix per menjar i guanyar-se la vida está contaminada. Comenta també que han retrocedit en el temps, que la comunitat no és la comunitat sinó una muntanya.
També a l'interior, a comunitats com Km43, a la carretera de Managua o a comunitats aïllades del municipi de Rosita com explica Pablo Obregon, l'huracà va causar estralls.


Audio en mp3:
Acto de entrega en Krukira
Timoteo Rivera (testimonio)
Testimonio de Liliam Pérez
Randall Webster
Testimonio de Junior Ruiz
Testimonio de Pablo Obregón
Francisco Flores Ponce (Kukalaya, entrevista)
Compartir:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada